Hur var artikeln?

1658620cookie-checkBästa actionspel 2021 (PS)
spel
18 oktober 2021

Bästa actionspel 2021 (PS)

Vad skiljer actionspel från sportvideospel? Finns det en svärm av bomber som sprängs? Vilka utmärkta vapen har du? Protagonister, som inte är rädda för att säga vad de tycker? Finns det genomarbetade set pieces? Kanske är det en kombination av alla dessa saker, och de bästa PS4-actionspelen kan ge just det.

Eftersom "actionvideospel" kan innehålla många distinkta undergenrer gick vi igenom mer än 200 spel för att hitta de bästa på PS4 trots den expansiva definitionen.

Som du kommer att se nedan finns ett brett utbud av stilar representerade här, vilket bevisar att de mest otroliga actionspelen på PS4 inte bara handlar om tanklös förstörelse. Framför allt annat är de kul att spela.

Bästa äventyrsspel 2021 (PC)

Earth Defense Force 5:

Earth Defense Force 5 (actionspel)

Earth Defense Force-serien har alltid varit en bra illustration av hur bisarra saker kan bli när japanska kreatörer utvecklas. Försvara jorden mot vågor av gigantiska insekter och robotar som medlem i Earth Defense Force. Det är allt som finns. Det finns en bakgrund där, men den är överflödig. När PlayStation 4-versionen av serien kom ut förblev det så.

Ladda ner här

Även om spelet har förändrats lite sedan serien debuterade på PS2, handlar det fortfarande om att ta sig an gigantiska myror, spindlar, humanoida robotar och UFO:n i urbana, lantliga och underjordiska miljöer. När du når Earth Defense Force 5 kommer du att ha ett stort utbud av vapen till ditt förfogande, alla med sina egna fördelar och nackdelar. Det är den typen av spel du kan spela i timmar i sträck utan att tänka på något annat. Det är mycket lätt att tappa koll på tiden när du spelar med en kompis.

Gravity Rush 2:

Gravity Rush 2

Ta tag i den visuella prakten hos Gravity Rush 2. Även om Gravity Rush 2:s design har nominerats till ett pris för sin utmärkta användning av cel-shading, beror spelet inte bara på estetiskt tilltalande. Gravity-baserade kontroller har förbättrats med tre nya gravitationstyper som ingår i Team Gravitys uppföljning av det första spelet.

Ladda ner här

Gravity Rush 2 ser Kats återkomst från det första spelet. Efter det föregående spelets händelser tar Gravity Rush 2 spelare tillbaka till välkända platser samtidigt som världen expanderar enormt med 2.5 gånger dess storlek. Spelare kan använda Kats gravitationsförmågor för att skydda sig mot Nevi, lösa pussel och besöka de flytande distrikten som de vill när de spelar hennes roll. Även om Gravity Rush 2 är ett av konsolens bästa PS4-actionspel, är det också en övergripande topptitel. Dessutom är det kriminellt underskattat.

Döda celler:

döda celler

Dead Cells, utvecklat av Motion Twin, är en perfekt blandning av Roguelite och Metroidvania spelelement. Med hjälp av ett urval av vapen och specialattacker kämpar spelarna genom ett slumpmässigt byggt slott fyllt med monster.

Ladda ner här

Tyngdpunkten i Dead Cells ligger på att förbättra din karaktärs förmågor och vapen, vilket gör att du kan utforska världens ständigt föränderliga landskap. För att hitta hemliga kammare och gångar måste du behärska dina vapen, samt hantera en svärm av mystiska fiender. Över 90 vapen och talanger, fyra unika krafter och den udda rage-quit var alla en del av Dead Cells första lanseringspitch för potentiella spelare. Motion Twins beslut att testa spelare med permadeath har en brant inlärningskurva för spelets tretton stadier och fyra monster.

Bästa fightingspelen 2021 (PS)

Kingdom Hearts III:

Kingdom Hearts III

Square Enix's Kingdom Hearts-serie har glädjat Disney- och Final Fantasy-fans i 17 år. Det finns många aspekter av detta spel som kommer att tilltala vuxna, trots dess utseende som ett barnspel med dess primära konflikt mellan ljus och mörker och det centrala konceptet vänskap.

Ladda ner här

Till exempel återvänder de tre heroiska Sora, Donald och Goofy i Kingdom Hearts III efter ett 14-årigt sabbatsår efter den andra delen. Även om seriens varumärkesstrid har varit mer lättillgänglig, är spelets gameplay fortfarande en kombination av action och strategi. I det här action-RPG:et kommer du inte så långt med knapptryckning, särskilt inte som de Heartless blir kraftfullare och dina motståndare mer hänsynslösa.

Med nya Disney- och Pixar-karaktärer från Frozen till Toy Story till Monster's, Inc., är Kingdom Hearts III ett av de bästa PS4-actionspelen, även om väntan var lite överdriven. Som en bonus är det ett av få spel på vår lista som passar spelare i alla åldrar.

Andra spel