Hur var artikeln?

1647232cookie-checkBitcoin Phone tillkännagav vinnare av 4: e BSV Hackathon
Teknologi
15 oktober 2021

Bitcoin Phone tillkännagav vinnare av 4: e BSV Hackathon

Den fjärde BSV Hackathon har avslutats, och "Voice Over Bitcoin Protocol" -applikationen Bitcoin Phone har förklarats som vinnare, tilldelad BSV till ett värde av 50,000 XNUMX dollar.

Tillsammans med representanter för de andra två finalisterna, lojalitetspunktsplattformen TKS Pnt och streamingvideo-appen CATN8 har Bitcoin Phone-skaparen Joe Thomas från Kanada presenterat sin peer-to-peer-applikation på dag 1 av CoinGeek-konferensen, som hölls på The Sheraton Times Square i New York City den 5 till 7 oktober.

bitcoin telefon vinner 4: e bitcoin sv hackathon i new york city 2

Bitcoin -telefon har vunnit över två av de fyra domarna, och oavgjort har uppstått med japanska TKS Pnt om förstaplatsen. Oavgjort bröts genom att rösta från publiken - både på platsen och titta på live online från hela världen.

Domarpanelen består av VD för Private Equity på fjärde BSV Hackathon -huvudsponsorn Ayre Ventures Paul Rajchgod, teknisk chef för BSV Infrastructure Team Steve Shadders, Bitcoin vitbokförfattare och nChain Chief Scientist Dr. Craig S. Wright och TV personlighet och tidigare VD och ordförande för marknadsföringsbyrån Deutsch Inc. Donny Deutsch.

Thomas börjar sin presentation med att titta tillbaka på Internetets första tid och vad det innebär att ringa ett röstsamtal över Internet och sedan jämföra det med vad Bitcoin Phone kan göra nu med snabbare anslutning som till och med möjliggör videosamtal.

"Om du berättade för någon då, och det här är ett vanligt debatterat ämne," ska jag ringa ett röstsamtal över Internet. " De skulle se lite roligt på dig. Och anledningen till det är att du i huvudsak säger att 'jag ska ta ett IP -paket, jag ska göra det till ljud och jag kommer att spela det via telefonen. Och någon annan kommer att avkoda det och spela upp genom sina högtalare. De skulle säga till dig: "Ta bara telefonen och ring någon", säger Thomas.

Med hjälp av nSequence, en del av de ursprungliga Satoshi Nakamoto -betalningskanalerna, uppdaterar Bitcoin Phone transaktioner för att ha olika typer av utdata. Detta sänds sedan in i nätverket där varje nod får dessa uppdaterade transaktioner. Med hjälp av bloom-filter kan en kund på en av noderna sedan välja att prenumerera på dessa olika transaktioner och ladda ner och spela upp ljudfilen.

”Du kan ringa folk, du kan betala för dem, du kan bestämma din ränta, vad du vill. Vad du gör är att du tar dina ljuddata och du tar dina pengar. Du lägger det i ett Bitcoin -paket, och du skjuter det in i nätverket. Och genom att göra det kan alla i nätverket lyssna på, dekryptera dina data om de har rätt nycklar och lyssna på ljudet du skickar. Och din kamrat kommer att göra exakt samma sak omvänt, ”förklarade Thomas.

Med hjälp av BSV blockchain och införlivar nyligen släppta SPV-kanaler och interagerar via nätverkets Merchant API (mAPI) för att bygga sin peer-to-peer-app, illustrerar Thomas ett unikt verktyg som inte tidigare setts i BSV-ekosystemet. Och detta är i linje med dess mycket kreativa och specifika målmarknad.

”Vi riktar oss verkligen till handledning och språkinlärningstjänster. Och det här är både 6 och 13 miljarder dollar industrier. Och vi försöker störa dem. Så nuförtiden, om du vill anlita en handledare och om du vill anlita någon som hjälper dig att lära dig ett språk, kommer plattformen som du gör det att ta ut någonstans mellan 15 och 30% i avgifter. Men vi kan få ner det till nästan jordnötter. Och vi kan det på grund av BSV ”, avslöjade Thomas.

Med Bitcoin Phone kan alla från hela världen lära sig ett språk eller en färdighet och till och med ge råd när de tjänar på det. Kunder kan också välja de billigaste alternativen för dem. Ett direkt incitament för identitetsverifiering är också inbyggt i appen, om kunder någonsin skulle vilja kontrollera sin lärares eller rådgivares legitimation. Bitcoin förtjänar verkligen titeln att vara den fjärde BSV Hackathon -vinnaren.

Annan teknik