Hur var artikeln?

1656110cookie-checkDet goda livet | OneAngryGamer ärlig recension
Omdömen
12 oktober 2021

Det goda livet | OneAngryGamer ärlig recension

2017 blev The Good Lifes första insamlingskampanj ett rungande misslyckande. Trots detta slutade spelet med ojämn kvalitet efter många förseningar, finansieringsmisslyckanden och designförändringar. Trots detta finns det tillfällen i The Good Life när humorn lyser igenom, och slice-of-life-elementen visar sig vara ganska övertygande. Dessa är dock otillräckliga för att kompensera för den inaktuella estetiken.

The Good Lifes journalist Naomi Haywards uppdrag är kristallklart: upptäck sanningarna gömda under ytan av Englands en gång lyckligaste stad för att betala av en enorm skuld till Morning Bell News.

Det faktum att en del av Naomis skuld raderas efter varje uppdrag tvingade mig att gräva vidare i stadens bisarra hemligheter. Medan jag var på jakt kraschade jag ett hundraårigt parti och snokade runt en militäranläggning och letade efter känsliga papper. När jag skakade på huvudet i häpnad över det absurda i situationen, kunde jag inte låta bli att flina åt det absurda i handlingen.

Ladda ner här

The Good Life Game

Skrivandet kan å andra sidan vända farligt nära att vara barnsligt. Till exempel hänvisar Naomi, en stadssnyggare, ofta till Rainy Woods som ett "jävla helvete". Överanvändning av denna fras skapar intrycket av en ångestfylld tonåring som försöker låta mer mogen genom att svära ofta. Det är mycket berättande handviftande här också. Även en liten mängd undersökningar av spelets upplägg leder till att det faller. En journalist i New York är skyldig pengar till en engelsk nyhetsorganisation. Hur hamnade hon i den här situationen? Frågor som denna förblir obesvarade. Därför var jag tvungen att acceptera den förvirrande bakgrunden trots min besvikelse.

Även delar av berättelsen som vid första anblicken verkar betydelsefulla får denna förvirrande behandling. När jag först anländer till Rainy Woods upptäcker jag att lokalbefolkningen har konstiga formskiftande krafter som verkar vara kopplade till månens cykel. I motsats till de himmelskt drabbade medborgarna fungerar de inte på samma sätt när jag förvärvar mina förvandlingsförmågor. Det är inte meningen att jag ska oroa mig för mycket över mitt konstiga hudförändrande beteende eftersom det bara är ytterligare ett udda berättande element. För de där skuldsaneringsutredningarna är min kompetens värdefull när jag letar efter vissa lukter eller skalar höga strukturer.

Topp 10 Roguelikes att spela just nu

Spelet är också förvirrande på grund av det slumpartade sättet på vilket genrer och mekanik blandas ihop. The Good Life är baserad på en sann berättelse om ett mord. Du kan laga mat, tillverka kläder, skapa mediciner och uppgradera ditt hem med hjälp av spelets insamlade material. Olika spel kan hittas i den, som knapp-mashy action, överlevnad och fotografibaserade uppgifter för att tjäna pengar. Några av dessa komponenter var intressanta för mig, men de passade inte ihop bra. Min nyfikenhet väcktes när Naomi berättade att hon hade samlat recept från restauranger där hon ofta hade beställt samma rätt.

The Good Life Game

Men pengar är alltid ett problem, så jag bestämde mig för att stoppa det för att använda pengarna till viktigare saker, som att reparera min kamera när den går sönder. Den här frågan kommer då och då i vägen för berättelsen. När jag närmade mig slutet av ett uppdrags sista strid upptäckte jag att jag hade ont om sömn och att jag inte hade någon möjlighet att hålla mig vaken. Jag hade inget annat val än att skära snabbt, ett viktigt jobb för att gå tillbaka till sängen för att undvika trötthet. Jag betalade ett närliggande tempel för att ta mig tillbaka för att förhindra att jag kollapsade på grund av utmattning och ådrar sig en mindre sjukhuskostnad.

Tales of Arise | OneAngryGamer ärlig recension

Att komma hem för att koppla av och till och med spara är en gammaldags upplevelse, och det är inte den enda. Grafiken är trist, med stenväggar som verkar perfekt släta på avstånd och platta figurer med lite uttryck. Flera gånger överraskade musikens abrupta skiftningar mig. Musiken kan ibland rycka till när du går ut ur en butik och in på stadens centrala torg. Berättelsen förlitade sig också på föråldrade stereotyper; Till exempel hänvisar karaktärer ofta till Naomi som en snårig blondin, även när en sådan beskrivning inte verkar motiverad.

The Good Life Game

Förargande barriärer sprider landskapet, vilket gör det nästan svårt att hitta andra vägar över landsbygden. Snabbresor är dyrt och endast tillgängligt från ett fåtal utvalda platser. Trots sina brister var The Good Life ett nöje att se. När berättelsen är målmedvetet löjlig eller när jag hade möjlighet att andas in i världen, är det utan tvekan njutbart, även om det har vissa brister. När saker och ting inte passar ihop bra, eller designen är felaktig, har det goda livet ändå hjärta.

Andra recensioner