Hur var artikeln?

1649391cookie-checkThe Big Con: OneAngryGamer Honest Review
Omdömen
20 oktober 2021
6 min läs

The Big Con: OneAngryGamer Honest Review

The Big Con är en nostalgisk resa tillbaka till 90 -talet, men den försöker inte återskapa de spelens ikoniska utseende och känsla så exakt som möjligt. The Big Con skapar en värld som hyllar eran samtidigt som den lånar mycket från den periodens konst i sina NickToons-inspirerade estetiska och decenniespecifika berättande fynd.

Spelets översättning av dess inspirationer ger dig dock intrycket av att du har sett allt tidigare. Även om historien återvinns, är det fortfarande mycket roligt att gå igenom rörelserna. När historien öppnas får vi veta att Linda har stora ekonomiska problem på grund av totalt 97,000 XNUMX dollar plus ränta. Trots Lindas upprepade varningar om att inte oroa sig för pengarna är Ali fast besluten att samla in nödvändiga medel för att rädda verksamheten.

Ted erbjuder Ali en ny möjlighet när hon visar en förmåga till det: Betala av större delen av din skuld genom att resa till Las Venganza, Big Con -versionen av Sin City. Som ett resultat har Mighty Yell möjlighet att visa upp ett brett utbud av platser på väg till Las Venganza med hjälp av roadtripformeln.

Ladda ner här

The Big Con

Andra, till exempel ett köpcentrum (bekvämt beläget intill en tågstation), visar periodens unika egenskaper. Istället för att spendera pengar på sitt barns Burblo, vill en arbetarkappa i köpcentret köpa en för en rik pappa som säger saker som "Spara utgiften, förstöra barnet". Karaktärerna är inte komplexa, men den disiga skildringen uppmuntrar dig att använda dina tjuvkunskaper direkt.

Som en välsliten racerbana i ett tv-spel följer handlingen i The Big Con en förutsägbar väg, men det finns gott om färg längs den välslitna vägen. Att stjäla en viss summa pengar och gå vidare till följande plats är målet på varje område. Mest av allt måste du hålla trycket på nyckeln när nålen rör sig fram och tillbaka som svar på dina handlingar.

Handledningen visar inte hur man spelar minispelet, och förklaringen som ges är tillräckligt tvetydig för att antyda att detta är en vanlig misstag. Oavsett om det är förvirrande eller inte, är det viktigt att välja fickor om du vill flytta runt i staden. För att fånga samma person igen efter att ha misslyckats med minispelet och fångats måste du ändra din förklädnad (detta är inte ett problem om du inaktiverar minispelet).

Monster Hunter Rise: OneAngryGamer Honest Review (Switch)

The Big Con

Ironin är att oavsett vart du går, finns en videouthyrningsbutik i närheten för att göra ditt straff mer bekvämt. Allt du behöver göra är att hålla en knapp intryckt medan Ali släcker bandet och trycker på spolningsknappen. Men även efter att du har tagit bort minispelet med ficklurar finns det fortfarande mycket att göra. Innan du kan gå vidare till nästa nivå måste du tjäna en viss summa pengar på den nivån.

Det finns gott om tropiska föremål i papperskorgen som kan vara lämpliga som säkerhet för en panttransaktion. Uppdragen i sig är inte så spännande, men de motiverar mig att utforska varje nivå och prata med fler av de olika karaktärerna. Det är trevligt att ha den extra motivationen att utforska varje nivå eftersom det finns många intressanta karaktärer att möta och dolda skattkammare att upptäcka, även om de inte är nödvändiga.

När du har samlat tillräckligt med pengar har du möjlighet att fortsätta din utforskning av området eller informera Ted om att du har bestämt dig för att gå vidare. Big Con: s hantering av musik är en liten men anmärkningsvärd detalj. Men inställningen till musiken varierar beroende på vilken del av historien du spelar.

The Big Con

Jett: The Far Shore | OneAngryGamer Honest Review PS5

Istället för standardlåten kan du höra ett pop-rockarrangemang springa runt Alis lilla stad och ett Enya-liknande konto från blomsterbutiken bredvid. Även om skrivandet inte är särskilt roligt eller smart, har konststilen och historiens inbillning tillräckligt med personlighet för att hålla mig engagerad under de flesta av de sex timmarna jag spenderade med spelet.

I The Big Con kommer du att åka på en nostalgisk road trip där du kommer att behöva spola tillbaka kassettband, titta på musikvideor på MTV och förundras över hur charmigt ett livligt köpcentrum kan vara trots USA: s skenande konsumentism.

Andra recensioner