Hur var artikeln?

1650231cookie-checkEastward: OneAngryGamer Honest Review
Omdömen
21 oktober 2021

Eastward: OneAngryGamer Honest Review

Flera klassiska videospel refereras, med EarthBound och The Legend of Zelda nostalgi som är den mest uppenbara. Under hela Eastward kommer du att märka att även de mest detaljerade animationerna har utformats noggrant, och berättelsen är full av höga poäng som transporterar dig till en ny sidoupplevelse eller en del av det dagliga livet. Några karaktärer och handlingstrådar känns försummade av historiens slutsats i en berättelse som kämpar för att hålla ett jämnt tempo. Trots detta har Pixpil visat att de är en studio att hålla koll på i framtiden.

Sam har dagdrömt om omvärlden, vilket orsakar friktion i byn och slutligen leder till att paret lämnar och utforskar den verkliga världen. Ju längre österut de kommer, desto mer lär sig Sam och John om planetens historia och blir vänner med de människor de möter. Sam tar ofta hjälp av John för att hjälpa till med ärenden i stan eller för att hjälpa en ny bekant med ett problem som har plågat dem.

Ladda ner här

Österut

En återkommande fniss i Eastward är att karaktärer har ensidiga samtal med John eller känner igen honom på radion när deras samtal blir obesvarade eftersom han är en tyst huvudperson. På många sätt passar det in i den övergripande komiska tonen i Eastward.

Många av skämten i Eastward är roliga, men när saker och ting blir mer dramatiska och spända blir tempoet besvärligt. Eastward är långsam med att etablera sina karaktärer och ge dem djup. Eftersom John förblev tyst och Sam var omedveten ibland, hade jag svårt att bli känslomässigt investerad i bokens första halvlek.

När jag kom till New Dam City, Eastwards viktigaste nav och inställningen för ett av bokens längre kapitel, började jag bry mig om de människor jag träffade. William och Daniel, en far-son-duo, och Isabel och Alva, ett par, är två exempel på liknande par bland rollerna. I ett nötskal är det ett av de vackraste senaste pixelkonstspelen. En karaktärs ansiktsuttryck, till exempel Lees ansikte när Alva tuktar honom för att röka i huset eller Isabel sträcker sig efter hennes blad i den kalla beräkningen, tjänar som ständiga påminnelser om vilka dessa människor är och hur de känner då.

Osynt: OneAngryGamer Honest Review

Å andra sidan är Eastwards soundtrack en stark utmanare för titeln årets bästa soundtrack för mig. Små städer kan ha tysta små melodier eller glada kvittringar, men det är mer troligt att en sorglig, nostalgisk sång spelas i bakgrunden. En annan möjlighet är att detta är tematiskt signifikant och sjunker lagom till en dramatisk scen på skärmen, vilket betonar parets framsteg.

Österut

Musiken i Eastward är enastående. I början använder John en gjutjärnspanna, som han också använder medan han lagar mat (vilket är ett snyggt minispel med lite tydlig Breath of the Wild-inspiration och verkar otroligt ohygienisk).

I slutet av spelet kommer du att ha samlat en stor arsenal av vapen och sprängämnen, som du kan använda för att förstöra fiender och sätta eld på allt (vilket återigen verkar vara en dålig idé). I spelet är motståndarna okomplicerade att känna igen och hantera, så byte verkar överflödigt. Så småningom ökade antalet motståndare, och de lärde sig några taktik, men det tog lång tid för de vanliga motståndarna att börja störa mig.

WarioWare: Get It Together | OneAngryGamer Honest Review (Switch)

Flera chefsmöten sticker ut som särskilt intressanta och roliga eftersom de ofta är ett skådespel. Nintendo Switch tenderar dock att släpa efter i Eastwards snabba handling. På grund av monsterens betydande skada och den skicklighet som krävs för att undvika sina strejker upplevde några kritiska strider många förseningar, vilket gjorde dem spändare än de behövde vara.

Österut

Lyckligtvis är Eastwards autosparfunktion ganska förlåtande, så jag tappade bara några minuters framsteg under hela min tid med spelet. Österut gav mig fler frågor än svar i slutet av min tid med dem, men jag kände att jag skulle uppnå ett tillfredsställande slut. Detta lämnar utrymme för en uppföljare, som jag skulle välkomna med tanke på hur vissa aspekter av berättelsen aldrig utvecklades fullt ut, och vissa delar lämnades olösta jämfört med andra. Bortsett från mig hade Eastward varit hårdare, med en tydligare tonvikt på de idéer den ville förmedla.

Andra recensioner