Hur var artikeln?

1648401cookie-checkUnbound Worlds Apart: OneAngryGamer Honest Review (PC)
spel
16 oktober 2021

Unbound Worlds Apart: OneAngryGamer Honest Review (PC)

Det är nivån på kreativ uppfinningsrikedom som går in i Unbound Worlds Apart som aldrig slutar förvåna mig, och det är därför jag fortsätter att gå tillbaka och suga på nya spel om och om igen. Av alla, om inte hjärnkraften för alla otroligt ljusa människor där ute, hade detta snabbt blivit gammalt. Vi kommer att gräva djupare i varför och varför, men jag njuter bara av att jag inte är särskilt bra på det här för tillfället.

När du spelar Unbound Worlds Apart får du intrycket av att köttet är tecknat. Klippsekvenser och grafik är så bra att du skulle bli förlåten för att du glömmer att du spelar ett videospel under större delen av spelet.

Jag kan inte nog understryka hur viktigt Unbounds estetik är för helhetsupplevelsen, och det förtjänar beröm för det. Som plattformsspelare kommer vi att fokusera på mekaniken som gör att detta spel sticker ut från konkurrenterna.

Aragami 2: OneAngryGamer Honest Review

Unbound Worlds Apart

För att vara tydlig talar vi inte om portaler som i Portal; det här är inte gateways som gör att du kan resa mellan platser på en karta snabbt och enkelt. Om vi ​​till exempel befinner oss i den verkliga världen inför en klippa som är alldeles för hög för att vi ska klättra, kommer vi att märka en mängd olika plattformar som gör klättringen mycket enklare när vi byter värld. När du kan vända tyngdkraften är det inte ett problem att springa runt i taket.

När du ändrar världar, förvandlas platsen till en brinnande avgrund som du bör försöka undvika till varje pris. I andra riktningen är ditt universum fullt av monströsa demoner som du inte vill komma i kontakt med. Användningen av detta tidigt i spelet för att locka spelare är sällsynt, och det försvinner snabbt i dunkelhet senare. Som ett resultat är att bläddra fram och tillbaka mellan skärmar en viktig mekaniker som används till goda resultat under hela spelet.

Det finns delar av kartan som du inte kommer åt om du inte har nödvändig kompetens. Detta spel skiljer sig från andra i sin genre på grund av de strategiskt placerade teleportationsstenarna som minskar mängden backtracking som krävs för att slutföra alla uppgifter. Du hittar också en användbar karta som ändras när du utvecklas, vilket gör det enkelt att hålla reda på regioner som du inte har utforskat.

Unbound Worlds Apart

Emellertid är Unbound Worlds Apart inte ett hemskt eller skrämmande spel (även om du ser en stor mutant tusenfot springa ut och försöker äta kommer du att få någon att fylla sina byxor). Ändå finns det tillräckligt med estetik för att du ska överväga att ge detta spel till barn två gånger noggrant.

Spacebase Startopia: OneAngryGamer Honest Review (PS4)

Några pussel är omöjliga att lösa på ditt första försök eftersom de leder till platser som inte är avsedda för åtkomst förrän senare i spelet. Det handlar också om det begränsade antalet liv du får. Detta beror på att en gamepad har mer exakta kontroller, och alla kommandon ligger närmare varandra.

Som ett resultat saknar Unbound Worlds Apart samma känsla av brådska som många andra actionbaserade spel i den här genren. Starta om om du dör bort en del av stressen som följer med att jagas överallt och gör att kontrollerna kan hanteras mer eftertänksamt och därmed långsammare.

Unbound Worlds Apart

Unbound Worlds Apart är ett spel som jag kan ta mig tid med. Jag uppskattar det faktum att jag har friheten att pausa och planera mitt nästa drag. Jag förstår också att jag inte får intrycket att det berodde på orättvisa svårigheter eller underkontroller när jag dör. Blir alltför ofta irriterad över spel eftersom tempot är för snabbt och det är omöjligt att röra sig exakt när det händer mycket.

Ladda ner här

Sammantaget är Unbound Worlds Apart ett utmärkt spel för fans av både plattformsspel och pussel. Och för er som, precis som jag själv, föredrar plattformsspel men inte är särskilt bra på dem, rekommenderar jag Unbound Worlds Apart. Dessa element kombineras för att skapa ett roligt och engagerande spel som du bör ge ett skott.

Andra spel