Hur var artikeln?

1651753cookie-checkKena: Bridge Of Spirits | OneAngryGamer ärlig recension
Omdömen
21 oktober 2021

Kena: Bridge Of Spirits | OneAngryGamer ärlig recension

Handlingen och inställningen för Kena: Bridge of Spirits är centrerad på en liten by som nyligen har lidit mycket. En trämask fungerar som ett minnesmärke för personen för vilken den gjordes och fungerade som en anslutning till deras ande. Kena kombinerar karaktärsdrivet berättande med tuffa men utmärkta slagsmål och världsskapande mekanik, och är en fascinerande och ibland en hjärtskärande resa som får dig att vilja utforska varje vrå och vrå för att upptäcka allt som finns att hitta.

Genom att hjälpa byns spöken hitta fred genom sin koppling till andevärlden kan hon slå tillbaka mot korruptionen som har tagit över den och återställa den till sin tidigare prakt. I de flesta fall är ditt mål att besegra ett stort antal fiender för att få tillgång till Kenas andenergi, som kan användas för att förstöra ett närliggande korrumperat "hjärta".

Ladda ner här

Kena: Spirits Bridge

Även i den mest tillgängliga inställningen kan fiender ta mycket skada och slå dig ur spelet om du inte är uppmärksam. Med en dodge kan du vanligtvis få dig ur problem, och du kan generera en begränsad kraftsprit för att stoppa attacker, precis som i andra actionspel.

Kena: Bridge Of Spirits pussel och strider har en ny twist tack vare Rot, som är små andliga följeslagare du kan hitta över hela världen. Med hjälp av dessa varelser kan du få några gratis träffar eller attackera en sårbar punkt medan fienden är distraherad. Rot är också viktigt för att utnyttja miljön, eftersom du måste skicka dem i hjärtat för att neutralisera dem, och bara en Rot -handling kan läka Kena.

Death Stranding Director's Cut | OneAngryGamer ärlig recension

När du bekämpar roten måste du alltid vara attackerad och medveten om din omgivning. Att hålla reda på var hjärtan ger upphov till fiender och vilka föremål du använder för att läka är ett måste, och det är ofta nödvändigt att besegra mindre, svagare fiender för att bygga Rot -laddningar, som du sedan kan använda för att distrahera och eliminera större, kraftfullare fiender.

Du måste balansera din helhetsbild av strid med de mindre, mer intensiva stunderna för att parera en stor hit eller ta ut en svag punkt genom att använda Rot effektivt i strid. När dessa två element kombineras kan det vara en smärta eftersom det är lätt att missa en enda dodge eller block, vilket orsakar misslyckande med att kaskadera på dig eller av misstag skicka roten efter fel fiende när saker blir trångt.

Även om du dör är det ingen stor sak, tack vare PlayStation 5: s blixtsnabba laddningstider får du hela tiden tillbaka spelet så snabbt som möjligt. Det är Rot och de olika sätten du kan använda dem i Kena: Bridge Of Spirits-strider som får dem att känna sig roliga och intelligenta, även om strider i Kena i allmänhet är utmanande och spännande på grund av väl utförda dodge-and-parry-mekaniker. Medan du inte är engagerad i strid kommer Rot att följa dig runt i miljön och visas på avsatser och broar för att hjälpa dig att nå högre plattformar.

Kena: Spirits Bridge

Det finns situationer där du måste tänka på vad du kan göra med den upplåsbara pilbågen eller plattformsvävande bomber och vad roten kan göra för att förändra miljön. Kena gör ett utmärkt jobb med att kombinera detta med nödvändigheten att ge Rot -kommandona smart användning av Kenas förmågor. Att se något som roten kan röra sig eller ett föremål som du kan använda andenergi för att interagera med lyser upp vägen för det mesta. Pusslen är dock bara utmanande tillräckligt för att du ska känna dig fulländad för att lösa det mesta av tiden.

Till råga på allt är Kena proppfullt med samlarobjekt, till exempel Rot-andar som kan gömma sig vid vanligt syn och hattar som kan användas för att anpassa dem. De är vilse, men du har makten att vägleda och hjälpa dem att gå framåt genom att förlåta sig själva. Din resa genom varje del av spelet handlar om att sätta ihop bakgrundshistorien om de människor du kommer att träffa på vägen och lära dig mer om deras liv och vad som hände dem.

Jett: The Far Shore | OneAngryGamer Honest Review PS5

När du spelar något av dessa spel hjälper du inte bara en mänsklig ande som har vridits och korrumperats av deras trauma till en farlig och mäktig chef; du hjälper också hjärtan hos dem som brydde sig om karaktären men inte kunde nå dem. Även om byn i stort sett har förstörts, kan du fortfarande upptäcka tecken på liv tack vare dina interaktioner med de olika invånarna du kommer att träffa under hela spelet.

Kena: Spirits Bridge

Spelets handling innebär att Kena, liksom de andar hon försöker hjälpa, har blivit ärrad av någon tragedi i sitt förflutna. Som du kommer att upptäcka när du spelar Kena: Bridge Of Spirits handlar det om att skapa kontakter med andra spelare och spelvärlden runt dig via Rot. Det handlar om karaktärer som försökte sitt bästa för att hjälpa varandra men slutligen misslyckades, och vad hanteringen av smärtan gjorde med dem.

Det handlar om att upptäcka det förflutna i en värld och arbeta för att få det tillbaka till livet. Medan striderna och utforskningen i Kena: Bridge of Spirits är bekanta, gör spelets förmåga att hitta nya vinklar på dessa idéer en vackrare, känslomässigare och fascinerande resa.

Andra recensioner