Hur var artikeln?

1654110cookie-checkKeyWe | OneAngryGamer ärlig recension
Omdömen
9 oktober 2021

KeyWe | OneAngryGamer ärlig recension

I KeyWe måste ni arbeta tillsammans för att skriva ut meddelanden ett ord och så småningom en bokstav i taget genom att trampa på nycklar. Med andra fraser måste du bära runt lådor så att de glider in i sin rätta soptunna, eller skriva ett meddelande med hjälp av ordfragment som kan stämplas, eller packa lådor med nödvändiga fraktdetaljer och varningsetiketter. Det här är en spännande idé för ett kommunikativt samarbetsspel i allmänhet där du måste splittra dig för att slutföra saker separat och sedan omvärdera tillsammans då och då. Det faktum att du spelar två små kiwifåglar gör det ändå särskilt unikt.

Till skillnad från många av de Overcooked-beundrare och imitatörer, som brukar innebära att springa omkring och som mest en eller två knappar, är KeyWe inte rädd för att utmana spelare. Rakt upp, det här kan vara ett förvånansvärt knepigt spel, inte bara när det gäller att trycka på rätt knapp i rätt ögonblick du har fått ett pip, hack, språng, sprint och rumpa utan också när det gäller att prata ut det med din partner. (Spelet är spelbart ensamt, med ett hot-swap-alternativ och dual-wield-alternativ, även om jag inte kan förstå det). Det är delvis en visuell fråga, ja (som för mig är enklare att förmedla), men gåtorna är ofta ordrika också.

Ladda ner här

KeyWe

Föreställ dig två individer som försöker skriva samma mening på ett tangentbord samtidigt med bara en hand vardera; ja, och de har båda en mycket olika WPM. I grunden handlar svårigheten mindre om att resa snabbt från föremål till föremål (även om du vill vara effektiv för brons-/silver-/guldmedaljer) och mer om att analysera information och tips för att snabbt och korrekt ta reda på pusselbaserade instruktioner.

KeyWe är uppdelad i tre säsonger: verkliga säsonger, inte säsonger av videospelinnehåll, så det försöker få ut det mesta av sin grund.

Lika mycket som jag gillade vissa nivåtyper i KeyWey framför andra, och ett par av de tillfälliga jipponen var utmanande att gå igenom även när vi väl utarbetat "tricket", så är det i slutändan en sådan utmärkt grund. Jag uppskattar att KeyWe erbjuder dig ett litet andrum med sina instruktionsdemos per nivå; du trycks sällan in i den djupa änden utan något att hålla fast vid.

MediEvil 2: OneAngryGamer Honest Review

Jag är också en stor älskare av minispel till den grad att jag inte skulle betygsätta KeyWe lika högt utan dem. Det finns nio "övertidsskift"-aktiviteter, allt från ett rytmspel till ett sidoscrollande plattformsspel till en snöbollsstrid med slangbellor. Den förstnämnda är en kapplöpning om att spränga bubbelplast (med extrapoäng som ges till bubblor i olika storlekar vid olika ögonblick). Samtidigt är det sistnämnda ett stycke edutainment där du kommer att sätta in mynt värda olika summor pengar, så att de summeras till en fast summa.

KeyWe

Frimärken, pengarna som behövs för att köpa kosmetika, tjänas in när du går igenom spelets viktiga stadier och minispel. Efter att ha tittat runt i butiken var jag säker på att jag behövde börja tjäna frimärken just nu för att skapa en vit fluffboll. Det är inte nödvändigt att komma överens om vad man ska köpa eller slå ihop pengar när man spelar co-op; ni får var och en köpa vad ni vill med de stämplar ni tjänar som ett lag. Du kan använda dina logotyper för att få ledtrådar på vilka nivåer objekten finns i, listade i deras sektion som är tillgänglig från huvudmenyn.

Jag är redan stressad över att försöka vinna på lotteriet. Jag höll inte reda på tiden, men det här är en 2:a. Jag bör nämna att det finns en lokal co-op, men jag kunde bara spela den när den var tillgänglig i närheten. KeyWes Xbox- och PlayStation-versioner hade blivit försenade i sista minuten, så jag planerade att gå med den senare, eftersom jag trodde att Nintendo Switch-versionen inte var det bästa valet. Detta är ett spel som Switch är mer än kapabel att hantera. Jag har några mindre problem med plattformskontrollen.

The Big Con: OneAngryGamer Honest Review

Att få fåglarna att landa på en avsats eller engagera sig med kontroller i spelet kan vara mer komplicerat än det behöver vara. Det är knappast en deal-breaker, men ju mer jag spelade, desto mer märkbar blev det. Vissa stadier i KeyWe inkluderar små bitar av text begravda i hela omgivningen, och det kan vara svårt att få fram dem om du använder en liten bildskärm (som Switch i handhållet läge) eller om din inställning inkluderar fjärran platser eller något annat. .

KeyWe

Även om jag har några käbblar med det, är KeyWe ett roligt co-op-pusselspel som kommer att få dig på kanten av din stol. Du kommer att gilla målen, farorna, berättande sekvenserna, upplåsningsbara kosmetika och minispel tillräckligt för att komma tillbaka till det här spelet gång på gång. Gör en dejt av det om du känner dig lyckligt lottad.

Andra recensioner