Hur var artikeln?

1650381cookie-checkMediEvil 2: OneAngryGamer Honest Review
Omdömen
20 oktober 2021

MediEvil 2: OneAngryGamer Honest Review

MediEvil 2 är ett action-äventyrsspel utvecklat av SCE Cambridge och släpptes av Sony år 2000 för Playstation. Fem hundra år efter att Sir Daniel Fortesque löste sig själv och räddade Gallowmere upptäcker warlock Lord Palethorn en del av Zaroks stavningsbok och släpper loss förödelse i London.

Omedelbart är berättelsen om MediEvil 2 mindre än den första, eftersom Dan redan har bevisat sig själv som en hjälte, så hans position som ett misslyckande är inte något spelaren omedelbart kommer att vilja rätta till. De kunde ha gjort en uppfattning om att han hade glömts bort på 500 år, men han är där och är redo att rädda dagen. Självklart blir han fortfarande förringad och får liten respekt, men det slår inte lika hårt den här gången.

Ladda ner här

Serien är rolig, så den är inte helt på sin plats, men det är ett tecken på den minskade gotiska stämningen i MediEvil 2, något jag tyckte om i det första spelet. Att se att den industriella revolutionen sker i Gallowmere, det gör det logiskt, men spelet gör inte tillräckligt med det, enligt min mening.

MediEvil 2

Denna underton av magiska aspekter i Gallowmere har tvättats bort under de senaste 500 åren av människor, vilket kan ha varit en fin vinkel för berättelsen eller lite humor, men det är inte spelets betoning.

Det är lite svårt att identifiera berättelsens syfte utöver "det är en uppföljare, hantera det." Professorn leder dig till nästa nivå, och Winston är en förhärligad sparpunkt och instruktions NPC. Palethorn och hans hantlangare mår bra, men de saknar närvaro i MediEvil 2, även om du ofta stöter på dem. Hon har bara en enda mening i hela spelet och dyker bara upp för en mindre objektivisering och ger Dan lite incitament i berättelsen.

Retur: OneAngryGamer Honest Review (PS5)

Det är ett bra exempel på en kvinnlig karaktär med tanke på den sämsta personligheten, så hon kan tjäna berättelsen utan att verka som en äkta karaktär. Med hur kort MediEvil 2 är (med bara 9 anständiga nivåer jämfört med originalets ~ 17) och hur slarvig berättelsen presenteras utan något syfte, är det uppenbart att detta var ett brådskande jobb.

MediEvil 2 har så bråttom att det fruktansvärda slutet vinns genom att fullborda, vilket måste vara det mest uppenbara felet jag någonsin har sett! Jag tror att ge Dan ett kärleksintresse och ändra upplägget var utmärkta idéer, men de krävde ett helt spel material för att förverkliga dessa föreställningar.

MediEvil 2

Som det är är hela MediEvil 2-spelet fullt av halvbakad potential som aldrig har uppfyllts. Med tanke på spelets impulsiva karaktär är spelet i huvudsak detsamma inte oväntat. Kampen och plattformen av originalet var inte särskilt utmärkt till att börja med, men nu har det gått under acceptabelt. Eftersom det är en 2000 -utgåva kan kamerakontroll göras via pinnen, vilket låter härligt i ansiktet. Tyvärr, eftersom spelet fångas mellan att ge spelaren fullständig kamerakontroll och att hjälpa människor utan en Dualshock -kontroll, blir det en betydande olägenhet.

Jag försökte med ett hopp för lite valfritt guld en gång och möttes av direkt whiplash när kameran slängde sig 80 grader åt vänster i ett försök att hjälpa mig mitthopp, vilket omdirigerade min input och tappade mig död i vattnet. Dans stränga strävning är inte mycket hjälp alls, så ditt bästa alternativ är att gå på skinka och be som tidigare helt enkelt.

Eastward: OneAngryGamer Honest Review

Och ibland vill det automatiska målet inte samarbeta. Att inte hjälpa saker är den ologiska förändringen av helande fontäner, vilket gör att de inte återställs när du upprepar en nivå, vilket allvarligt straffar dem som inte kan hitta själarnas kalk och vinna ett nytt vapen första gången. De lägre hälsoflaskerna återuppstår fortfarande, så du är inte helt skruvad, men jag föreslår starkt att alla som spelar använder fuskalternativet för att fylla på hälsan för att slutföra i början av varje nivå.

MediEvil 2

Det hjälper dig också att skaffa DanHand -förmågan tidigt, som orättvist hålls borta från dig i halva spelet utan anledning när allt det gömmer sig är lite guld som inte är värt att upprepa en hel nivå för. DanHands förmåga är en av få nya idéer som MediEvil 2 har (eftersom så många koncept återvinns från det första spelet), och jag gillar det ganska bra, även om det inte är fullt ut realiserat genom att gå upp till zombiehänderna som bara fungerade som uppsättning klädsel i det första spelet. Detta låter dig sedan gå igenom små hål och lösa pussel genom att byta mellan huvudet och kroppen efter behov.

Andra recensioner