Hur var artikeln?

1645121cookie-checkMetroid Dread: OneAngryGamer Honest Review
Omdömen
7 oktober 2021

Metroid Dread: OneAngryGamer Honest Review

På många sätt kännetecknas Metroid Dread av sin kusliga atmosfär och förutseende ton. Som ett resultat av sina skräckinspirerande influenser har Metroid alltid varit bara några steg från skräckgenren. Metroid Dread tar historien mer närmare sin slutsats. Samus är byte så snart hon kliver foten på planeten ZDR

Varje dödlig maskin och monster på planeten vill ha Samus blod, och hon har strandat tusentals kilometer under planetens yta, avskuren från resten av hennes besättning. Dessutom är hennes armkanon den enda flyktvägen. Trots att Samus nyaste äventyr levererade den typiska utforskningsbaserade plattform/action vi har kommit att förutse kunde jag aldrig skaka den överväldigande ängslan som ger detta äventyr sitt namn ... och det var helt fantastiskt hela tiden.

En enorm olinjär miljö som ZDR är avgörande för Metroid Dread på grund av att Metroid är en pionjär inom detta område. I motsats till de farliga lavaströmmarna i Cataris ger Artarias fridfulla underjordiska vattenfall en välkommen paus.

Metroid -skräck

Ladda ner här

Det finns ett stort undervattenshav i Burenia, som är hem för många rovdjur. Regnvatten kaskader ner på en främmande spårvagns sidor, kall luft driver bort från frysta plattformar och konstiga buggar samlas kring ljuskällor, bara för att spridas så snart Samus dyker upp.

Att utforska nya platser på Planet ZDR är alltid givande eftersom det alltid finns ytterligare förbättringar att hitta. Det finns ett litet antal nya färdigheter, men de är praktiska och kraftfulla. Särskilt imponerande var Samus helt nya stormarraketter med flera gitarrer, som gjorde att hon kunde gripa flera mål samtidigt.

De flesta av Dreads förbättringar är gamla standbyer som MercurySteam kände sig skyldiga att lägga till, vilket är olyckligt. Samus kan inte längre passa genom små öppningar i Metroid Dread utan morph -bollen, även om det inte är så spännande att upptäcka denna förbättring många timmar i ett nytt Metroid -spel. Det borde ha funnits mer klassiska Samus -förmågor i början för att möjliggöra flashigare Samus -uppgraderingar. Som det är verkar Metroid Dread ibland som om det är att regummera gammalt territorium, men det här är en mindre krångel i det som i allmänhet är ett fantastiskt spel.

Det är bra att se att Dread gör några saker för att förändra saker, och en av de mest anmärkningsvärda är introduktionen av en ny motståndartyp som heter EMMI Dessa Extraplanetary Multiform Mobile Identifiers kan få även det mest avancerade rymdskeppet att rodna när det gäller elektronik.

Tetris -effekt: ansluten | OneAngryGamer Honest Review

Metroid -skräck

En rättvis kamp kommer inte att räcka för att besegra ett EMMI, så Samus måste antingen undvika dem eller använda en ny typ av doldhet som ger henne tillfällig osynlighet. Varje gång jag träffade ett EMMI kände jag hur min mage sjönk när jag frenetiskt flydde för säkerhets skull. Dessa stressiga katt- och muskonfrontationer fick mig att svettas.

Samus armkanon uppgraderas kort under specifika punkter på tomten, så att du kan besegra EMMI Även om du är utrustad till tänderna måste du fortfarande använda dina reflexer och timing för att överleva dessa slagsmål. Oundvikligen är en tillfredsställande upplevelse att segra över dessa svårigheter. Som med Dreads tidigare chefskampar har du händerna fulla. För att ge dig en idé är Kraid, den treögda gröna gigantiska ödlan, tillbaka.

Att undvika hans spikar på magen och sedan springa uppför väggen för att skjuta honom var extremt skrämmande på grund av de trånga kvarteren. Varje chefskamp följer ett förutsägbart mönster till sin kredit, så det borde vara ganska enkelt att vinna den här omgången. Att övervinna varje hinder i striden satte mig i en känsla av eufori som skickade min puls.

När han utforskar Planet ZDR: s stora ojämna nätverk hamnar Samus fast. Istället för att Samus fördjupar sig i nattens djup tyder denna introduktion på att MercurySteam (studion bakom 3DS Metroid: Samus Returns) är redo att tänka om Metroid -paradigmet. I motsats till vad många tror, ​​följer Metroid Dread Nintendos väletablerade mall på både bra och dåliga sätt. Även om denna resa är utmanande, är den inte skrämmande i konventionell mening.

Metroid -skräck

Efter att ha mött ansikte mot ansikte med ett utomjordiskt monster kom jag aldrig ur min plats. Trots detta räcker Metroid Dreads kusliga atmosfär och skrämmande chefsmöten för att motivera spelets namn. Metroid Dread är dock fortfarande en vit-knogad adrenalinresa som du inte ska vara rädd för, trots några mindre fel.

TOEM: OneAngryGamer Honest Review

Andra recensioner