Hur var artikeln?

1648541cookie-checkMonster Hunter Rise: OneAngryGamer Honest Review (Switch)
spel
17 oktober 2021

Monster Hunter Rise: OneAngryGamer Honest Review (Switch)

Allt detta har förändrats med ankomsten av Monster Hunter Rise, ett spel designat från grunden för Nintendos högt ansedda hybridkonsol. Genom att förenkla och göra det mer tillgängligt för nybörjare, omdefinierade World serien och satte berättelsen framför och i mitten. Det finns några mindre ändringar i Rising för att blanda den nya världsmekaniken med de från de äldre spelen i serien, men detta mönster fortsätter.

Fans av de tidigare spelen kommer att gilla Rise, men det är också tillräckligt användarvänligt för att nybörjare till serien inte ska skrämmas av den höga inlärningskurvan. Även med sin daterade grafik visar Monster Hunter Rise upp funktionen hos den handhållna konsolen på ett sätt som inget annat spel har hittills.

Detta kan hända när mycket händer på skärmen, men det märks inte och försämrar inte helhetsupplevelsen. Det finns inga signifikanta förändringar i Monster Hunter Rise -formeln, även om kontrollerna har slätats ner lite för att kännas mer naturliga. Tidigare har spel ofta krävt att spelare planerar sina attacker noggrant och behärskar den korrekta hållningen för deras valda vapen.

Ladda ner här

Det är en princip som fortfarande gäller för stigande, men den nya brandbugsmekanismen, inspirerad av World of Warcraft's Clutch Claw -expansion, gör att den känns mer flytande. Även om det verkar vara en enkel mekaniker, ger det en ny dimension till jakter.

Monsterjägare stiger

 Det kan tillämpas på olika uppfinningsrika sätt för att eliminera något av spelets många monster. Att ha en följeslagare i spelet påskyndar jaktprocessen och gör det lättare att flytta mellan monster. Monstren själva är alltid den främsta dragningen i ett Monster Hunter Rise -spel som inte sviker i detta avseende. Jägare måste anpassa sig och byta saker för att ta sig an nykomlingar och gamla favoritserier. Som ett resultat är det bra att denna idé utförs så effektivt här, och utbudet av monster håller saker spännande och fräscha.

 Många återkommande monster håller fortfarande fast vid detta, och den övergripande laguppställningen är stark på grund av införandet av både gamla favoriter och nya demoner med spännande ny mekanik. Vid stigande är det nu mer uppenbart vilka uppdrag som måste avslutas först innan vi går vidare till nästa uppsättning sonder. Monster Hunter Rise har en historia, men det är lite mer än en motivator för att få dig att jaga spelets svåraste monster.

Aragami 2: OneAngryGamer Honest Review

De matchar spelare mot vågor av varelser, och målet är att hålla din mark tills vågens slut. Dessa uppdrag kan vara en välkommen avledning från monotonin i de huvudsakliga jakterna, och vapen kan utrustas med unika förmågor för att hjälpa till att slutföra dessa uppdrag.

Monsterjägare stiger

 Även om denna potential är ett fantastiskt nytt läge, är de tillgängliga uppdragen knappast mer än en tillfällig avledning för att bryta upp monotonin av vanliga jaktuppdrag. Man hoppas att Capcom kommer att fortsätta arbeta med denna modell, särskilt i multiplayer, efter att spelet har släppts.

Storytelling har aldrig varit en stark sida i Monster Hunter -serien, som inte kommer att förändras i denna del. Med Rise och den medeltida japanskinspirerade byn Kamura som fungerar som ett nav mellan jakterna är presentationen enastående hela tiden och en glädje att återvända till efter en problematisk jakt Ingenting i livet är perfekt, och Monster Hunter: World: Reignited är inte annorlunda.

 Som tidigare nämnts är Rampage -uppdragen en rolig avledning, men i sitt nuvarande tillstånd känns de inte som ett slösat tillfälle att introducera ett nytt spelläge till franchisen. Trots detta är det största problemet med Rising bristen på en final, vilket är ironiskt för en serie som främst är känd för sitt material efter spelet. Capcom verkar lägga grunden för lite gratis tilläggsmaterial, eftersom de redan har planerat en betydande uppdatering i slutet av april. Men även med det är spelet fortfarande fantastiskt att spela och erbjuder en mängd material som bara kommer att bli bättre så länge Capcom fortsätter att stödja det.

Song of Horror: OneAngryGamer Honest Review (XBOX)

Monsterjägare stiger

 Detta är fortfarande Monster Hunter, men med några välbehövliga uppgraderingar av spelets livskvalitet som bygger på Monster Hunter World's många dramatiska innovationer. Monster Hunter: Rise är ett fantastiskt tillskott till franchisen, och det är ett tekniskt under för vad den kan göra med mobilteknik. I Monster Hunter-fansens ögon är Monster Hunter Rise en måste-ha-titel för Nintendo-hybridkonsolen, och det är ett perfekt ögonblick för nykomlingar att också ge serien ett skott.

Andra spel