Hur var artikeln?

1649062cookie-checkJett: The Far Shore | OneAngryGamer Honest Review PS5
spel
18 oktober 2021

Jett: The Far Shore | OneAngryGamer Honest Review PS5

I Jett: The Far Shore finns det en plan att arbeta, och det är dags att arbeta med den planen. Mei har just lämnat hemmet, en avskild by som talar starkt om henne för att hon har valts ut som ankarit som kommer att vara en del av en spaningsfest för en rymdexpedition som går till en plats som kallas "fjärran stranden".

Det faktum att Meys folk planerar en avgång från sin planet, en som förefaller full av föroreningar och skadlig industrialisering, till ett avlägset resmål i vad jag bara kan anta är ett försök att fly från en döende värld är redan en spännande premiss. Och jag vill se den planen igenom, om än bara i hopp om att processen ska avslöja resonemanget för den planen. Det är en spännande start på Jett: The Far Shore, ett filmiskt action-äventyrsspel som ser dig lotsa ett spaningsfartyg över flera öar som ligger i havet på en främmande planet.

Ladda ner här

Fortfarande hakar historien på att leverera en övertygande berättande utbetalning, och spelet är för restriktivt när du inte svävar genom luften. Jag såg planen igenom och jag upptäckte resonemanget för projektet, men min tillfredsställelse i det ögonblicket dämpades till stor del av resan jag tog för att komma dit. Det mesta av Jett: The Far Shore spenderas på att flyga din Jett, ditt främsta sätt att navigera i spelvärlden och interagera med dess fauna och flora.

Jett: The Far Shore

Fartyget glider över marken, svarar tillfredsställande på dina insatser när du rusar framåt, och det finns olika manövrar som du kan försöka ge din flygning lite blomning, till exempel att spränga dina boosters för att hoppa över hinder eller vända din dragkraft för att driva runt hörnen. Skjut din maskin för långt, så kan du krascha och skada din sköld eller överhettas och stoppa motorn, konsekvenser som kan lämna dig till pris av världens hårdare miljöelement eller farliga rovdjur.

Monster Hunter Rise: OneAngryGamer Honest Review (Switch)

När du flyger över det öppna havet eller över öarnas dalar och berg är kontrollen över din Jett en vacker känsla. Det var alltid spännande att få ett nytt flygdestination och se att det var långt borta, med vetskap om att jag fick en ny chans att pressa Mei's Jett: The Far Shore till det yttersta och springa genom luften, ta in sevärdheter och ljud som Jag gick.

Sällan uppmuntrar waypoints dig att tävla mot klockan (i sällsynta fall kommer en jagande varelse eller ett farligt fenomen som närmar dig att köra framåt) eftersom Jett i huvudsak är en avslappnad resa, men det är roligt att klippa loss då och då och pressa dig själv. Det är spännande att få fram en manöver du kämpade med innan din växande erfarenhet belönar dig med kunskapen för att få ut allt mer spännande stunts i jakten på din nästa destination.

Att samla dessa observationer är nyckeln till Jetts historia Mei är trots allt en speider, men de stoppar också spelet plötsligt. Stänga av din Jett: Far Shores framdrivning som långsamt svävar runt ett utrymme och skannar allt i närheten är inte särskilt roligt. Du behöver inte ens räkna ut vad i miljön som är tillräckligt viktigt för att kontrollera om du vill dra ut din skanner, och spelet kommer omedelbart att markera vad du kan interagera med.

Jett: The Far Shore

Det kan ha varit häftigt att ta reda på att jag kunde använda min Jett: The Far Shores motorer för att locka och leda chockormen till en angripen växtbädd som kan rensas med en elektrisk laddning eller som slår på min Jett: The Far Shores strålkastare kunde skrämma en brute att hoppa mot och äta en grupp kvittrande insekter som väckte varelsen jag försökte smyga på. Hela tiden pratar folk med Mei för att förmedla information, ibland om dina mål, och ibland för att sätta scenen för historien som utspelar sig framför dem.

Även om människor hörs och deras röster och ord hörs är det allt skräp, och du kan bara förstå vad som sägs om du tittar på undertexterna, vilket är ett problem i det här fallet. Men här är fångsten: Att läsa undertexter och köra är som att försöka göra båda samtidigt: det är svårt (vilket borde vara uppenbart; det finns en utmärkt anledning till att människor inte får sms: a medan de kör i den verkliga världen).

För det mesta kommer du att tvingas lägga ner det du gör och vänta på att alla ska sluta prata innan du kan fortsätta. Med övning vet du vad strategin är och varför Meies inkludering i scoutpartiet är avgörande. Hon observerade hur människor pratar om planen, och Mei's roll låter dig ta reda på mer om spelets mål.

Spacebase Startopia: OneAngryGamer Honest Review (PS4)

Jett: The Far Shores plot är starkt beroende av hennes roll som troende; hon är dock den enda karaktären som aldrig talar, så att du inte har någon aning om hennes motiv eller känslor om vad som händer med henne och hennes kamrater. Hela hennes persona bygger på det faktum att alla är glada över att ha henne ombord och har redan visat sig vara gruppens mest kapabla pilot.

Jett: The Far Shore

Meis vänner och familj börjar undra över samhällets roll när de förbereder sig för att flytta in i denna nya värld. Det är bäst att uppleva Jett: The Far Shore när du rusar genom luften och får friheten att själv bestämma hur du ska ta dig dit, inte när du svävar runt ett utrymme och guidas genom varje steg i ett pussel av någon annan.

Jett: The Far Shore Även om berättelsen är intressant uppsatt, slutar den övergripande historien i slutändan på ett otillfredsställande sätt, med huvudpersonen Mei som känner sig för avskild från historien och de teman den försöker utforska på grund av upprepade händelser av den senare.

Andra spel