Hur var artikeln?

1648191cookie-checkSong of Horror: OneAngryGamer Honest Review (XBOX)
spel
16 oktober 2021

Song of Horror: OneAngryGamer Honest Review (XBOX)

Jag valde att spela Song of Horror under dagen eftersom mina kattungar sov bredvid mig eftersom jag inte var beredd på något läskigt på natten. Även om dagsljuset strömmade i mina fönster, lyckades detta tredjepersons skräckspel fortfarande hålla mig på kanten av mitt säte.

The Song of Horror öppnas med att varna spelare om att permadeath är möjligt, vilket innebär att det inte finns några andra liv. Så länge du inte uppstår är du död. Även om spelets permadeath -system var avsett att användas, kan spelare välja att inaktivera det. Jag valde att följa reglerna strikt.

Jag träffade Daniel Noyer, en förläggare, frånskild och återhämtande alkoholist som upplevde mig som en väldigt trist figur. Även om det började långsamt i Daniels lägenhet, gick det snabbt upp när han fick order att undersöka den öde Husher Mansion, en övergiven byggnad i desperat behov av reparation.

Metroid Dread: OneAngryGamer Honest Review

Skräcksång

De klippta scenerna i Song of Horror är utmärkt utförda. Det finns inte många av dem (och du kan hoppa över dem om du är otålig), och berättelsen flyttar handlingen längs samtidigt som du kan lära känna de olika karaktärerna djupare. Det är värt att uppmärksamma scenerna och ta till sig patientuppbyggnaden eftersom varje individ har en viktig roll i spelet.

Det är att föredra att inte bry sig om karaktärerna i något skräckspel. Jag hade en känsla av att saker skulle bli värre så snart Daniel gick in i Husher Mansion. Det är inte så kusligt inne i herrgården under dagen, men så snart jag klev in, började mina handflator svettas. Jag visste att något otäckt väntade på mig där. När Daniel kommer över en dörr som ber honom att inte gå in, har han inget annat val än att göra det.

Som ett resultat strandsätter Daniel innanför den gåtfulla dörren, som mystiskt försvinner. Sophie van Denend, Daniels ex-fru, gick in vid denna tidpunkt. Du lär dig mer om karaktärernas styrkor och svagheter här, och du kan välja mellan tre andra att spela som.

Ladda ner här

Eftersom Sophie verkade som den mest troliga kandidaten valde jag henne. Ingen aning om varför Sophie använder ett ljus medan spelet spelas på 1990 -talet, men åtminstone verkar ljusen hålla Sophie vettig. Det är svårt att tro att hon är så klar om hon är så desperat att gå in i ett hemsökt hus på jakt efter sin bortförda ex-pojkvän

Skräcksång

När jag kontrollerade Sophie slogs jag av hur ryckiga hennes rörelser var. Hon har en styv gång, så jag var tvungen att positionera mig bara så när jag försökte plocka upp något eller titta på något. Även om du kanske ser rummet från olika utsiktspunkter eftersom kameran rör sig när du rör dig genom det, förblir kameran konstant under din resa. Det finns en del gammaldags styrdynamik, och karaktärsbilderna är i bästa fall mediokra. Några av detaljerna gladde mig trots dessa fel.

Även om kamerarbetet ibland kan vara en aning skakigt, har några fascinerande bilder en nästan filmisk kvalitet. Dessutom krävs vissa varor för spelets utveckling, så du är tvungen att titta runt varje hörn. Det här kanske låter tråkigt till en början, men det var ett bråk bakom en stängd dörr innan jag visste ordet av. Detta bidrar till verklighetens inställning eftersom karaktärer kan höra ljud innan de går in i dörrar. Om du är rationell vill du se till att vattnet är säkert att korsa.

Att hitta studien, där Daniel försvann, signalerade slutet på de goda tiderna. Det finns ett meddelande på väggen som verkar oskyldigt nog, men när jag lade till det i min inventering skakade rummet och ett barns tysta fniss hördes. På natten, ensam i en herrgård, vill du inte höra det.

Bästa kommande Nintendo Switch-spel 2021-2022

Skräcksång

När jag insåg detta gick jag in i full panikläge och förberedde mig på att storma herrgården. Det var istället mitt första möte med The Presence, en ovanligt svart humanoid som försöker ramla sig igenom väggar och in i andra rum också. Tyvärr kan The Presence gå igenom dörren eftersom Sophie är mycket starkare än hon verkar.

Det första avsnittet av Song of Horror är inte över än, men det var allt jag behövde veta för tillfället. Song of Horror är ett spel som jag återkommer till. Trots dess brister bidrar varje karaktärs distinkta krafter och de små fakta som döljs i föremålen du samlar alla till att lösa mysteriet och gör detta till ett minnesvärt skräckspel. Det finns inga hoppskräck eller oro i Song of Horror, men i stället experimenterar filmen med dina uppfattningar för att hålla dig att gissa till slutet.

Andra spel