Hur var artikeln?

1648261cookie-checkSpacebase Startopia: OneAngryGamer Honest Review (PS4)
spel
16 oktober 2021

Spacebase Startopia: OneAngryGamer Honest Review (PS4)

Vill du vara ansvarig för en jätte rymdmunk som svärmar av utomjordingar? Du har aldrig ställt den frågan till dig tidigare, eller hur? Spacebase Startopia, spelet vi kommer att titta närmare på idag, ställer den här exakta frågan. Naturligtvis kommer vi också att överväga hur fantastiskt det är. Jag täckte nyligen förutgivningen av det här spelet, så om du letar efter en snabb sammanfattning, klicka här.

Låt mig inleda denna recension med att säga att jag har vissa reservationer mot den. Genom att läsa andra bedömningar av de aktuella spelen ser jag till att min analys inte blir ensam. Om jag håller med dem eller inte är irrelevant eftersom det inte har någon betydelse för mitt slutbetyg. Jag letar bara efter andras perspektiv. Eftersom Spacebase Startopia är en andlig uppföljare till det första spelet Startopia, som lanserades för över ett decennium sedan, är detta särskilt relevant.

Det har varit mycket att jämföra på gång; det är vad jag har märkt. Om du älskade originalet skulle du bli förkrossad om efterträdaren, oavsett om den är andlig eller inte, inte uppfyller dina förväntningar. På grund av detta tillvägagångssätt tror jag att du kommer att vara mycket mer kritisk än att börja från början. Å andra sidan kan jag inte göra några jämförelser eftersom jag är en nybörjare i spelet. Jag tar upp detta eftersom några av er kanske letar efter jämförelser och inte hittar några.

Bästa kommande Nintendo Switch-spel 2021-2022

Låt oss få det här ur vägen: Theme Hospital's Dungeon Keeper möter Spacebase Startopias upprördhet inom byggsim. Du ansvarar för en rymdstation, och ditt uppdrag är att hålla de olika främmande arterna som lever där glada samtidigt som du tjänar pengar till dina byråkratiska herrar.

Rymdbasen Startopia

VAL hjälper till med allt detta. Det är säkert att säga att din artificiella intelligens (AI) är sarkastisk, och det är en underdrift. Något så enkelt som en klapp på axeln kan vara sårande, även om du mår bra. När allt kommer omkring är du inget annat än en köttsäck med grottmän med hjärnor lika stor som en kål. Vad mer skulle du förvänta dig av din dator om inte fullständigt förakt?

I Spacebase Startopia är varje nivå ett uppdrag med olika mål som du måste slutföra. Tre av de fyra är simulerade scenarier. Om du inte gör en kolossal blunder får du fjärråtkomst till en äkta station. Det finns tre nivåer för din rymdstation, vilket innebär att du måste multitaska mycket. Underdäcket, det roliga däcket och biodäcket är alla typer av däck.

 Dina tillverkningsanläggningar, med-vikar och sovkåpor är alla typer av däck. Det är inte härligt för företag om du inte uppmärksammar något av dessa tre områden. Utan ett biodäck skulle det inte finnas något sätt att producera mat. Om du ska ha dansande utomjordingar, se till att du har ett dansgolv för dem. Många tallrikar snurras här, och det är precis vad jag gillar.

Ladda ner här

De utomjordingar som anförtrotts din vård gör mer än att bara driva din rymdstation. Kom ihåg att du har en stor pool av utomjordingar du kan dra från för att hålla saker och ting igång smidigt, men tänk på att de mestadels finns där för skojs skull. Som ett resultat måste du göra allt du kan för att få dem att känna sig välkomna och bekväma. Om de inte är nöjda kommer de att meddela dig, så det är viktigt att hålla koll på din demografi.

 De irriterade utomjordingarna kommer inte bara att surma runt; de kommer att förklara för dig varför de är så arga. Om de klagar på att platsen är smutsig, har du ett skräpproblem att kämpa med. De kan informera dig om att de inte kan duscha, i så fall tvingas du till exempel bygga en extra kaj. Håll koll på allt, så kommer du att må bra.

Utlänningar på Spacebase Startopia utför en mängd olika uppgifter, så du vill se till att du har tillräckligt med för att hålla saker och ting igång hela tiden. De naturälskande Dryadsna tar till exempel hand om din bio-kupol. De tenderar att plantera medan du är borta, och de skördar dem när du kommer tillbaka. Dessa växter gör inte bara löv; de släpper också ut syre som en biprodukt.

Rymdbasen Startopia

 Med tanke på denna betydelse för den dagliga funktionen är det väl värt att kontrollera om produktionen uppfyller dina specifikationer. Om du inte har anställt rätt utomjordingar för att köra din installation, kommer den bara att sitta där och se vacker ut. Detta är något att tänka på om du vill att allt ska fungera smidigt.

VAL ringer ständigt i dina öron. Du måste spendera mycket tid i biodäcket när du skördar resurser för en av dina fabriker. Utlänningar som behöver läkarvård snubblar också runt ubåtens däck. De kommer att sprida sjukdomen till andra utan ordentlig vård, och att hantera sjuka utomjordingar är aldrig en bra tid. Du har också en konkurrent som strålar biologiska vapen in i din rymdstation. Människor i ditt grannskap kommer att få ont i magen om dessa går av. VAL meddelar dig så snart en ny medlem ansluter sig, oavsett om de andas eller inte, så att du kan hantera eventuella problem när de uppstår.

För att uttrycka det på ett annat sätt händer mycket på en gång i Spacebase Startopia. Jag tyckte om det eftersom jag tidigare har upplevt spel med en liknande känsla. Spelare som föredrar att gå i sin egen takt kan känna sig överväldigade av spelets krav. Det här spelet kanske inte är något för dig om du tillhör en av dessa kategorier. Det finns tre svårighetsgrader att välja mellan när du spelar Spacebase Startopia. Om du vill lätta på saker och ting är det här vägen att gå.

Spela självstudierna; det är allt jag kan säga. Spacebase Startopia är inte den typ av spel där du hoppar direkt in och hämtar saker längs vägen. Om du gör det har du svårt att utvecklas. Efter ett enda genomspel insåg jag att jag inte förstod någon av kontrollerna och fick verktygstips eftersom jag hade ignorerat självstudierna.

Metroid Dread: OneAngryGamer Honest Review

Det här spelet handlar inte om att hålla händer. Om du frågar VAL kommer hon att berätta vad som behöver göras, men hon kommer inte att berätta för dig hur du gör det exakt. Jag är för närvarande på uppdrag att observera uppkomsten av jätte köttätande sniglar i mitt biodäck. VAL har vänligen informerat mig om att jag inte vill äta mina utomjordingar.

Hon har inte förklarat hur maskintransporterna fungerar, och nu kämpar jag för att få mina maskiner till ett annat däck medan de står där och ser dumma ut. Hon har inte varit särskilt kommande. Jag kommer att ta reda på det, men tålamod och vilja att experimentera tills jag förstår vad jag ska göra krävs. Du blir besviken om du förväntar dig steg-för-steg-instruktioner för allt.

Spacebase Startopia -kontrollsystemet irriterar mig. Jag tror att det är eftersom de försöker klämma för många kommandon på en enda konsolstyrplatta. Att styra denna titel tar dock lite tid att vänja sig vid. När insatserna är höga vill du inte busa med knappar som försöker ta reda på vad de gör. På grund av att det finns ett tangentbord är det osannolikt att PC -versionen av Spacebase Startopia har detta problem. PS4 -utgåvan var inte bra, för att vara rättvis, men de kunde inte ha gjort mycket bättre.

Rymdbasen Startopia

Retro-entusiaster kommer att älska detta spel. Eftersom jag inte kan jämföra Spacebase Startopia och dess föregångare kommer jag inte att säga att det är bättre eller sämre. Det här spelet är både roligt och frustrerande när det spelas på egen hand. Om du gillar spel som inte tar dig steg för steg genom hela processen och istället låter dig lära dig av dina misstag, kommer du att njuta av det här. De som brukade ha många sparpoäng och ständigt bli påmind om hur man utför de mest grundläggande uppgifterna kommer snabbt att bli frustrerade av detta.

Spacebase Startopia är ett utmärkt sätt att slösa tid. Det tar tid att fullfölja uppdragen korrekt, så förvänta dig inte att brasa genom dem. Var och en med sin egen uppsättning parametrar, de tre olika svårighetsinställningarna gör att du kan spela spelet upprepade gånger. Om du gillar simspel finns det inget bättre att lägga till i din samling än det här.

Andra spel