Hur var artikeln?

1650112cookie-checkWarioWare: Get It Together | OneAngryGamer Honest Review (Switch)
Omdömen
20 oktober 2021

WarioWare: Get It Together | OneAngryGamer Honest Review (Switch)

Wario har gått från att vara en Super Mario Land 2 -antagonist till en Wario Land -antihjälte till en oberoende spelskapare i WarioWare -serien efter att ha börjat som en plattformsantagonist i Super Mario Land 2. Wario återvänder till sitt plattformsursprung i WarioWare: Get It Together, en samling mikrospel som inkluderar hans unika karaktärer samt nickar till hans tidigare arbete. Det är ett väldigt annorlunda WarioWare -äventyr, och för det mesta är det bra.

För att roa sig har WarioWare och hans liknare tagit fram en mängd olika ”mikrospel” som bara går några sekunder. Du kommer att kastas in i ett spel med bara några instruktionsord, så du måste tänka snabbt och svara snabbt för att ta reda på målet och göra lämpliga åtgärder.

Ladda ner här

WarioWare: Få det tillsammans

I en virvelvind av galen action kombineras dessa mikrospel och kräver snabba svar efter varandra. Get It Together har en unik twist genom att alla mikrospel behöver spelare till plattformen som olika karaktärer. Istället för att använda en pryl på skärmen genom att trycka på A-knappen när tillfälle ges, kommer du hela tiden att vara ansvarig för en karaktär i Getting It Together. Ännu viktigare är att den här nya karaktärsstrategin påverkar spelandet avsevärt och lägger till en helt ny dimension till seriens beprövade formel.

Nu, förutom att snabbt förstå och svara på ett mål, måste din hjärna förstå vems karaktär du spelar och hur deras specifika färdigheter kan hjälpa dig att uppnå det målet snabbt. Denna intelligenta och mycket välkomnade förbättring ökar komplexiteten och tillfredsställelsen i mikrospelen genom att få din hjärna att arbeta dubbelt så hårt. Som vanligt är anvisningarna ibland tvetydiga, vilket kräver några försök innan du tar reda på vad du ska göra.

Den allvarligare frågan är att vissa karaktärer inte är väl lämpade för ett scens mål, vilket är en uppenbar nackdel med detta karaktärsbaserade tillvägagångssätt. Gå för att ta ett enda uppdrag via Play-o-Pedia. Du hittar de enskilda karaktärerna utvärderade för jobben på en skala från "Bad Fit" upp till "Good Fit" Get It Together erkänner detta uttryckligen. Även om det är sant på filosofisk nivå, gör det det inte mindre orättvist när du får en karaktär som är underutrustad för ett mikrospel, bara för att förlora ditt sista liv i processen och misslyckas ditt försök att slutföra det.

WarioWare: Få det tillsammans

Jett: The Far Shore | OneAngryGamer Honest Review PS5

Trots detta rör sig WarioWare tillräckligt snabbt för att du knappt kan få andan om du gör ett misstag i ett av mikrospelen. Men om du misslyckas fyra gånger i rad kan du betala en massa pengar i spelet för att fortsätta istället för att börja om från början i de flesta sektioner, vilket kräver att du slutar mellan 10 och 20 mikrospel. Det finns mycket att se och lära sig i WarioWares berättande kampanj, så det är värt att komma igenom det snabbt så att du kan gå till efterspelet, det är där spelen varar längst.

På grund av överflödet av mikrospel kommer du att tvingas slå din tidigare höga poäng medan du spelar mer och mer utmanande och snabbare varianter av samma spel, liksom kombinationer av dem. Ju fler gånger du spelar berättelsen, desto lättare blir det att samla alla dina Play-o-microgames, Pedias, och eftersom du låser upp nya karaktärer när du går igenom kampanjen, kommer du tillbaka till tidigare steg så att du kan testa nya kombinationer av symboler.

Att spela som en enda karaktär säkerställer att du alltid har den perfekta passformen för ett jobb och vet exakt vad du kan förvänta dig. Ändå kan du också välja ditt trepersonslag eller välja ett slumpmässigt urval av alla karaktärer du har låst upp. Att välja "Alla" är det mest utmanande alternativet av uppenbara skäl, men Mission -systemet belönar dig för att ta en risk. Dessa mål sträcker sig från att uppnå specifika poängmål till att låsa upp alla spelslag i en viss region till slutnivåer med alla karaktärer. När du höjer en karaktär med Prezzies har du tillgång till nya jobbtitlar och kosmetika.

The Big Con: OneAngryGamer Honest Review

WarioWare: Få det tillsammans

Du kan stapla prestige nivåer upp till nivå 30, så att komma dit med alla dina karaktärer kommer att hålla dig upptagen ett tag. Som ett resultat är Variety Pack -sorten inte så stor som den först verkar. Även om enspelarens berättelsemål är välbalanserade, är det mycket enklare och roligare att spela med en vän. Som en supersnabb 9-Volt kan du genomföra en uppsättning nivåer i Wario Cup varje vecka under hela granskningsperioden. Det nya karaktärsbaserade tillvägagångssättet för WarioWare är för det mesta en välkommen förändring. Den goda nyheten är att detta betyder att det är mindre beroende av en gimmick i framtiden.

Andra recensioner