Hur var artikeln?

1669130cookie-checkRegler för Solitaire
spel
28 November 2021
3 min läs

Regler för Solitaire

Solitaire är ett avkopplande spel som alla borde ta upp eftersom det är ett spel du kan spela även själv. Du behöver bara en kortlek till hands, som är tillräckligt liten för att få plats i en ficka. Tack vare smartphones kan du till och med spela gratis online patiens i en webbläsare eller via en app när du är på språng. Detta kommer att ge dig timmar av underhållning, och du behöver inte ens oroa dig för att blanda kort.

Använd patiens för att fördriva tiden när du är på en lång tågresa eller väntar på bussen. Det kommer att få tiden att flyga iväg och du kommer att få en del problemlösningsförmåga på vägen som du kan tillämpa i andra situationer. Solitaire lär dig att ha tålamod när du flyttar kort eftersom du då har en bättre chans att vinna.  

Hur man spelar Solitaire

Det finns många varianter av den klassiska versionen av patiens, men alla bygger på samma idé, som är att ordna korten i ordning efter färg. I Freecell Variationen, du börjar med alla kort vända uppåt och du har fyra lediga platser som du kan använda. I den här artikeln får du lära dig hur du spelar Klondike solitaire, även känd som klassisk solitaire.  

Spelinställning

Fördela korten i sju kolumner, där den första har ett kort, den andra har två och så vidare. Det översta kortet i varje kolumn är vänt uppåt, och resten lämnas täckta. När du har slutfört inställningen av kolumnerna, placera resterna i något som kallas förrådet.  

Objekt av spelet

Det finns ytterligare fyra högar med kort som du kommer att bygga på allt eftersom spelet fortskrider, kallade grunderna. Varje stiftelse representerar sin egen kostym. Dessa är alla tomma till att börja med. För att vinna, stapla korten i stigande ordning och enligt färg, börja med ess och slutar med kungen. 

regler

Upptäck korten i lagret, ett i taget. Du kan flytta kortet som är vänt uppåt från lagret till kolumnerna eller fundamenten. Kort kan också gå från kolumnerna till fundamenten. Tänk på att en ny kolumn måste börja med en kung och en ny grund måste börja med ett ess. 

Du kan också flytta kort mellan kolumner, så länge de är ett mindre än det föregående kortet och den motsatta färgen. Till exempel kommer en svart drottning att följa en röd kung. Du kan bara lägga en kung eller en bunt kort som börjar med en kung på en tom kolumn. När du får slut på kort från lagret, vänd på allt och börja om. Detta fortsätter tills grunderna är klara. 

Mer om Solitaire

För att göra spelet mer intressant och utmanande, istället för att dra kort från lagret ett efter ett, gör det i tre. Alternativt kan du göra spelet enklare genom att tillåta nya kolumner att börja från andra kort än en kung.

Det finns många kombinationer av drag du kan göra för att vinna på solitaire. Varje drag du gör kommer att avgöra vilka kort som blir tillgängliga för dina framtida handlingar. Så länge du jobbar på att avslöja så många kort du kan är du på rätt väg. 

Om turen inte är på din sida, kommer du att upptäcka att ess är djupt inne i kolumnerna, vilket betyder att de förblir täckta under större delen av spelet. Att ha ess tillgängliga tidigare i spelet gör att du kan stapla fler kort på grunderna. Ju mer du spelar detta spel och dess otaliga varianter, desto bättre blir du. När du väl behärskar patiens vill du inte sluta!

Andra spel