Hur var artikeln?

1682871cookie-checkBra tips som alla iPhone-användare bör ta till sig
Okategoriserad
14 januari 2022
1 min läs

Bra tips som alla iPhone-användare bör ta till sig

Det går inte att förneka att Apples smartphones är en av de bästa på marknaden. Från lanseringen av den första iPhonen till den senaste iPhone 13 Pro Max har saker och ting kommit långt. Men om du vill få ut det bästa av din iPhone måste du ta hand om några saker. 

Ingen smartphone kan leverera sitt bästa utan en del arbete från användarens sida. Om du har en iPhone och vill få ut det mesta av den måste du följa de rätta tipsen. Fortsätt läsa den här artikeln eftersom vi kommer att visa de sex tipsen som kan förbättra din smartphoneupplevelse. 

Kompromissa aldrig med tillbehören

Den senaste iPhonen levereras inte heller med en laddare eller hörlurar. Om du aldrig har haft en iPhone tidigare eller har tappat bort dessa tillbehör måste du köpa dem separat, och det är här folk gör misstaget att köpa billiga tillbehör. 

Kom ihåg att din iPhone kommer att förlora sin lust om du fortsätter att använda den med felaktiga tillbehör. Se till att du bara köper de tillbehör som iPhone-användare världen över litar på för deras prestanda. Till exempel, Ugreen har några bra alternativ när det kommer till iPhone-laddare, så kolla in deras produkter. 

Lär dig mer om datakryptering

iPhone är känd för sitt fantastiska dataskydd. Jämfört med de andra smartphones som finns på marknaden anses den vara den säkraste på marknaden för sin skyddsfunktion. Men du kan göra något själv för att göra din iPhone ännu säkrare. 

Lär dig om data kryptering på din iPhone är något du måste göra. Se till att du gräver ner dig i ämnet datakryptering på iOS för att alltid ligga steget före hackarna. 

Vill du ta tillbaka hemknappen? 

Du kanske känner dig nostalgisk över "Hem-knappen" på iPhones om du någonsin har använt de äldre modellerna av iPhone-serien. Förr i tiden var hemknappen den distinkta knappen som gjorde iPhone annorlunda än enheter som fanns på marknaden. 

Hemknappen var superanvändbar och hade en viss känsla för användarna också. Så om du saknar den gamla hemknappen på iPhone kan du göra det ungefär ta tillbaka den genom att aktivera Assisterande beröringsfunktion på din iPhone. 

Välj ett VPN för din iPhone

En av de lyckligaste ögonblicken för många smartphoneanvändare är att hitta en offentlig WiFi-anslutning. I dagens uppkopplingsålder älskar alla att hålla sig uppdaterade med de senaste nyheterna och allt som händer i världen. Och det är anledningen till att vi älskar gratis WiFi-nätverk. 

Problemet med sådana gratis internetanslutningar är dock att de inte alls är säkra. Över en osäkrad offentlig WiFi-anslutning kan hackare enkelt komma undan med din data och viktig information. Men det verkliga problemet är att du aldrig kan vara säker på din säkerhet online, även om du använder en säker anslutning. 

Det enda sättet du kan säkra dig mot hackattacker är genom att använda en VPN-anslutning. Använd ett VPN så att du säkert kan göra transaktioner över internet och hålla kontakten med dina nära och kära utan att oroa dig för hackare. 

Håll din enhet uppdaterad

Ledande smartphonetillverkare, inklusive Apple, släpper regelbundet mjukvara och säkerhetsuppdateringar. Anledningen till att sådana uppdateringar pushas är att de kan hjälpa användarna att hålla sig säkra från hackare. Med tiden kan hackare hitta vägen till enheter även om en mjukvaruversion är fri från några avgörande buggar. 

Se till att hålla din iPhone uppdaterad med den senaste mjukvaruversionen.

Ignorera inte din Siri

Att ställa in din Siri är det bästa du kan göra om du vill få mer gjort med din iPhone. Även om Apple inte utvecklade Siri själv, har de gjort ett bra jobb efter att ha tagit över Siri. Det som är bra med Siri är att det utan tvekan är den bästa virtuella assistenten som finns på marknaden. 

Det är ganska lätt att använda Siri när du väl har ställt in det på rätt sätt. Se till att spendera lite tid på att mixtra med Siri för att ta reda på hur du kan använda den. 

Annat Okategoriserat