Hur var artikeln?

1698123cookie-checkCallisto-protokollets nya spelupplägg och varför det är efterföljaren till Dead Space
spel
13 juni 2022

Callisto-protokollets nya spelupplägg och varför det är efterföljaren till Dead Space

Vi har diskuterat det nya spelet som ännu inte har släppts som heter Callisto-protokollet tidigare och varför folk sa att det är nästa efterföljare till Dead Space-spelet. Tja, spelet är skapat av den som skapade Dead Space och det är faktiskt en av anledningarna till att det är föregångarens efterföljare. Dead Space är för bra för att passeras och vi längtar efter att få något med liknande kvalitet... Tyvärr stängde EA-spel ned studiorna som gör Dead Space-spel och det finns inga nyheter om Dead Space 4 heller. De goda nyheterna vi fick är bara remaken av det första Dead Space-spelet. 

Nu med det nya spelet släppt har vi nu fått en tydlig bild av spelet, vilket minskar tvivel om spelets kvalitet. Och med speldemon från GameSpot gör det tydligare. 

Här är den nya Gameplay-trailern från PlayStations Youtube-kanal:

Och naturligtvis, GameSpots speldemo:

Vad gör dess efterträdare i Dead Space?

Enligt min åsikt finns det några anledningar till varför Callisto-protokollet kallas Dead Space Successor. För det första, huvudelementet i spelet – är fienderna. I Dead Space är fienderna en parasit som bebor människokroppen och förvandlade dem till någon annan varelse och äter andra människor, i det här fallet DIG. Callisto Protocol hade detta koncept även om vi inte vet hur saker och ting går till på det här sättet. 

Det andra kommer att vara spelet. Dead Space är en tredjepersonsskjutare med Cinetict energy som förmågan som är användbar speciellt när du inte har någon ammunition kvar.

Den tredje kommer att vara spelarens utrustning, som utrustningen och vapnet. I spelet Dead Space måste du använda en rymddräkt som din rustning så att du kan överleva under alla slags förhållanden... i princip kan du inte använda den. För vapnen finns det flera alternativ men DS-vapnet är definitivt unikt. Som den ikoniska Plasma Cutter eller Line Gun. 

Sist men inte minst blir historien och hur den går. Dead Spaces berättelse cirkulerar runt Isaac Clarke och hans resa genom den övergivna rymdkolonin där medborgaren är död orsakad av Markern och förvandlat dem till en Necromorph. Å andra sidan har vi bara begränsad information om Callistoprotokollets historia men det kommer att handla om en fånge i ett fängelse och människorna som förvandlades till en zombieliknande infekterade varelser. Mer eller mindre, introt är detsamma så... troligen historien också. 

Callisto Protocols Gameplay Trailer Review

the callisto protocol ps5 bakgrundsbilder r

Efter några minuter av spelet Show off, kan vi ta det jag drog slutsatsen att Callisto Protocol kommer att vara ett fantastiskt nästa generations Sci-fi Survival Horror-spel. Med alla de element som Glen Schofield lade fram, kan skräckupplevelsen som vi kan känna i Dead Space också kännas i Callisto-protokollet. Även om det finns små skillnader tror jag att båda kommer från samma skapare. 

Ur tredjepersonsperspektiv, vapnen, behovet av att använda rustningar och till och med känslan av att vara inlåst i en bas med dålig belysning och fiender som hoppar utan ordentlig varning. Det är definitivt Dead Space-liknande. 

Så, slutsatsen?

Dead Space förblir definitivt i sin egen position som ett av de bästa Survival Horror-spelen. För tillfället kan ingen göra spelet som ett, än mindre nästa uppföljare. 

Med det sagt visar Callisto-protokollet en mycket lovande framtid för spel. Med den bra grafiken (särskilt belysningen), och spelet också. Även om jag fortfarande inte vet hur historien går, kan jag säga att det här spelet är en legitim Dead Space-efterträdare på en viss nivå. Hoppas bara att inget förändras och att inget är förhastat. 

Callisto-protokollet är planerat att släppas den 2 december i år och låt oss bara hoppas att spelet blir fantastiskt. Nåväl, håller tummarna. 

Andra spel