Hur var artikeln?

1698551cookie-checkTrådbundet kontra trådlöst spelheadset – vilket ska du välja
spel
20 juni 2022

Trådbundet kontra trådlöst spelheadset – vilket ska du välja

Har du någonsin undrat vilken som är vinnaren mellan trådbundna vs trådlösa spelheadset? Vilken behöver du egentligen eller som du skulle vilja köpa? Då kan den här artikeln vara något för dig. 

Eftersom den nya tekniken har utvecklat speltillbehöret och skapat en ny art i sin klass. Ett spelheadset har blivit en standard i spelindustrins värld, det är något som spelare skulle vilja skaffa så att de kan fokusera på spelet och samtidigt blockera den yttre störningen. 

Det är allt tack vare den snabba utvecklingen av vår teknik som gör spelheadset ännu bättre från dag till dag. Med alla funktioner som dina pengar kan köpa, skämmer bort oss med funktionalitet som kan stödja dina speltimmar. 

Baserat på deras anslutningsmöjligheter delas spelheadset in i två kategorier – trådbundna vs trådlösa headset. Även om de definitivt är ett headset

Det finns två typer av spelheadset om vi ser dem på deras anslutningssida – det ena med sladdar, det finns ett utan sladdar, eller... helt enkelt trådlöst. Det har varit en diskussion om vilken som är bäst. Det är ganska svårt att välja eftersom varje typ har sina egna för- och nackdelar ... definitivt, du måste förstå var och en av dem innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa. 

Så, utan vidare, ska vi kolla upp det? 

trådbundna vs trådlösa spelheadset – The General

trådbundna vs trådlösa headset

Före uppfinningen av trådlösa (spel)headset använde människor trådbundna. I allmänhet är det en ljudenhet som använder kabel som anslutning mellan huvudenheten och ljudutgången. Det trådbundna headsetet uppfanns 1890 och eftersom det blir människors följeslagare i en term av att lyssna på musik. Så fort speltekniken avancerade utvecklades det vanliga spelheadsetet och blev det spelheadset som vi kände till idag. 

För kontakten vet folk normalt att en spel headset kommer med ett 3.5 mm hörlursuttag, men det är inte ovanligt att se den med en USB-kontakt. I så fall skulle den normalt bara vara kompatibel med en PC, men du kan också ansluta den till konsolen med en adapter. Det finns massor av exempel på marknaden för trådbundna spelheadset inklusive Astro A40 TR, Logitech Pro X Gaming Headset, Sennheiser Game One och Sennheiser Game Zero. Det finns så många exempel där ute men förlåt, jag kan inte nämna vart och ett av dem :'-(. 

Å andra sidan är trådlösa (spel)headset något som påminner mycket om funktionalitet, men det använder radiovågor som kontakten mellan målenheten och ljudutgången. Det som används är UHF-radiovågorna som kallas Bluetooth. 

Eftersom den inte använder kablar som anslutning kommer spelheadseten att ha en energikälla för att förse enheten med ström. Därför kommer användningen av batterier att behövas för att kunna använda spelheadseten. Till exempel, Astro A50, Razer Kraken V3 Pro, Steelseries Arctis 7+ och många fler.

trådbundna vs trådlösa spelheadset – proffsen

trådbundna vs trådlösa spelhörlurar

De som gillar att använda ett spelheadset måste vara bekanta med detta, men en av anledningarna till att de väljer ett trådbundet skulle vara dess förmåga att leverera ljudet direkt till ljudutgången utan någon som helst fördröjning. Det är allt tack vare den direkta trådanslutningen som den kan göra detta. Och på grund av det behöver ett spelheadset egentligen inte ha ett batteri för att driva det eftersom kabeln också kommer att leverera. För att se till att spelheadsetet kommer att hålla länge, uppgraderas kvaliteten på kabeln också, som en nytillverkad kabel, en tjockare kabel eller en platt kabel. Dessa är måtten för att förhindra att kopparn skadas medan den är trasslig. 

En annan sak som är bra med det trådbundna spelheadsetet är möjligheten att användas på flera enheter. Du kanske gillar att byta från PC till xbox eller PlayStation, och sedan kanske spela Legend of Zelda på Switch och lyssna sedan på musik på din smartphone. 

För det trådlösa spelheadsetet är det du får något som är mer avancerat, något som förhindrar att din hand trasslar in sig i tråden när du spelar spel. Det är viktigt för vissa spelare eftersom de tenderar att fokusera på en sak och glömma de andra samtidigt. 

Med den nya tekniken som utvecklas varje gång fick även det trådlösa spelheadsetet chansen att växa, speciellt på batterisidan vilket gör att spelheadsetet håller längre utan att ladda det. 

trådbundna vs trådlösa spelheadset – Nackdelarna

Medan den trådbundna tekniken på ett trådbundet spelheadset ger det den faktiska ljudleveransen såväl som batterifri livslängd, finns det saker som ibland irriterar spelare. Till exempel, den ena gången när kabeln trasslade in sig på spelheadsetets kabel, kopplade headsetet ur av misstag och resulterade i att spelare förlorade spelet. Den där irriterande upplevelsen är något som kan göra oss arga ibland. 

De flesta problem med trådbundna spelheadset kommer från kabeln. Som ett annat exempel där din kabel är för trasslig, kan den skada koppartråden inuti den. Det värsta är att du inte ens vet vad som får ditt spelheadset att sluta fungera.

Efter att ha känt till svagheten hos ett trådbundet spelheadset, låt oss hoppa in i det trådlösa, för ja, det har också sina egna nackdelar och mestadels handlar det om den trådlösa anslutningen som ibland inte riktigt fungerar lika bra som den trådbundna anslutningen. Den har sin egen frekvensgräns så ju längre du är från källan, desto svagare blir signalen. Dessutom drivs den av batterier och du behöver definitivt ladda den då och då. Det finns en chans för de som glömmer att ladda, spelheadsetet kommer plötsligt att dö mitt i spelet och kommer att orsaka... hm, du vet... förlora spelet. Och du måste också övervaka batteritiden också. När den är lätt tömd måste du ändra den till en ny. 

trådbundna vs trådlösa spelheadset – Priset

Nu når vi den sista och den viktigaste delen – priset. I det här avsnittet kommer du att se på marknaden att varje spelheadset kommer att ha en annan prislapp. Ju bättre kvalitet och funktioner, desto dyraste blir det, men det kommer att finnas denna allmänna oskrivna regel som du kommer att inse. Det trådbundna spelheadsetet kommer alltid att vara billigare än det trådlösa. 

Det beror på att ett trådbundet spelheadset inte kräver någon teknik för att det ska fungera... Även om ljuddrivrutinen är det viktigaste, finns det alltid en sladd som förser strömmen och det är allt. Medan det trådlösa spelheadsetet kommer att kräva all teknik som Bluetooth-anslutning och batteri som strömkälla, kommer priset att bli högre. 

trådbundna vs trådlösa spelheadset – slutsatsen

Men oavsett alla förklaringar som jag har gjort ovan kommer allt alltid att falla efter dina önskemål, hur du kommer att använda spelheadsetet och den budget du har. Men du kanske tänker mer på nackdelarna än fördelarna, så låt mig berätta det här. Varje spelheadset kommer att fungera och stödja dina spelaktiviteter oavsett. 

Säkert kommer varje liten sak i den här världen att ha nackdelar, men glöm inte att det också har sina fördelar och folk kommer att köpa på grund av det och tänka lite på svaghet. Låt oss säga att det trådlösa spelheadsetet har ett begränsat avstånd och drivs av en strömkälla, men den senaste tekniken gjorde det mer stabilt med ett batteri som håller längre. 

För det trådbundna spelheadsetet behövde du definitivt eftersom du är orolig för strömmen och har en begränsad budget. För de trassliga kablarna är de nuvarande gamingheadseten utrustade med starka kablar så att de inte lätt skadas. 

Ser? Saker och ting är bra på sin egen punkt och alla har något du letar efter! Nu är det dags att tänka och välja det med omtanke. 

Andra spel