Hur var artikeln?

1699481cookie-checkFinal Fantasy XI-remake – Allt du behöver veta
Okategoriserad
2 augusti 2022

Final Fantasy XI-remake – Allt du behöver veta

Final Fantasy XI är ett långvarigt online-multiplayer-rollspel utvecklat och släppt av Square Enix för cirka två decennier sedan. Spelet blev en hit på nolltid, och det gav en revolution till MMORPG-genren och visade att rätt utvecklingsteam kunde anta Final Fantasy-formeln även för andra genrer. Om vi ​​jämför det med liknande titlar så har spelet haft ett ganska bra liv under loppet av tjugo år, och pc-versionen av spelet är fortfarande väldigt populär bland spelgemenskapen.

Xbox 360- och Playstation 2-versionerna av Final Fantasy XI togs bort redan 2016, och det kommer inga framtida uppdateringar för dessa versioner. Det finns ingen raket om hur spelet överlevde under så lång tid eftersom ett stort antal andra spel av samma genre har haft ett så långt liv tidigare. World of Warcraft är ett ganska solidt exempel som inte försummades av både utvecklare och spelare. Utvecklare släpper uppdateringar då och då för att hålla spelarna engagerade. Om du har tagit slut FFXI Gil och inte vill mala för det, köp det från en pålitlig webbplats som MMOpixel.

Med tanke på Final Fantasy XIs popularitet har utvecklare redan släppt en uppföljare med titeln Final Fantasy XIV 2010. Dessa fakta räcker för att anta att Final Fantasy XI kommer ingenstans och kommer att stanna här i många år framöver. Utvecklare har också samma planer för spelet eftersom de laddar upp nytt innehåll på den officiella 20th-årsjubileumswebbplatsen för FFXI, som kallas "We Are Vana'diel." Utvecklare kände till potentialen hos FFXI eftersom det har varit deras mest lönsamma titel hittills.

Jubileumssajten lanserades för några år sedan, och de har retat något stort för denna två decenniers milstolpe. Överraskningen kommer att blåsa bort FFXI-älskare eftersom de har väntat på det i flera år nu. Final Fantasy-serien är också den mest populära serien av utvecklaren, och denna elfte titel är en helt ny historia. Experter tror att utvecklare kommer att göra sitt bästa för att hålla spelet vid liv.

Vad kan man förvänta sig i framtiden?

Bild2 1

Communityn av Final Fantasy XI-spelare är ganska stor; de är ganska hoppfulla att utvecklarna har något för dem. Konsolservrar är redan borttagna från spelet, så det enda hoppet som finns kvar är datorversionen av spelet. Teasers av Square Enix under de senaste fyra åren har skapat hype kring huruvida det kommer att bli en nyinspelning av Final Fantasy XI eller inte. Det finns några förutsägelser nedan eftersom ingen exakt vet vad livestreamen kommer att utvecklas.

Några speciella intervjuer av utvecklingsteamet gjordes nyligen, men de ökade fansens förväntningar ännu mer än att ge dem insikter om vad som skulle komma. Yoshitaka Amano är den officiella artisten för Final Fantasy-serien, och han har även släppt några nya konstverk för jubileet om du inte har någon information om hur spelets resa började.

Oroa dig inte eftersom det finns en detaljerad tidslinje för att ge dig detaljerad information om lanseringen av spelet, lanseringen av expansioner och annan information bakom kulisserna. Oavsett om du är ny i spelet eller en veteran, kan du enkelt anta från dessa detaljer att det kan finnas en nyinspelning under utveckling. Men chanserna att detta händer är mycket små, medan chanserna för nya expansioner är mycket större. Det senaste tillägget av glupsk återupplivande expansion till spelet är ett bra exempel på ett sådant fall. 

Förutsägelser

Picture3

Utvecklare planerade en fem timmar lång livestream den 8 maj, och fans har sett fram emot att se den eftersom de tror att den äntligen kommer att bryta tystnaden om vad Square Enix har lagat bakom gardinen. Den mesta informationen du hittar på internet om det givna ämnet är spekulationer bara för att utvecklare har implementerat strikta regler för att undvika läckor. Några av de mest framträdande förutsägelserna om framtiden för Final Fantasy XI ges nedan.

  • Final Fantasy XI Remastered – Utvecklare arbetade på en mobil remake av FFXI, men den avbröts snart. Detta kom till spelares uppmärksamhet eftersom några högupplösta skärmdumpar av den möjliga remaken släpptes. Så fansen har en stark övertygelse om att remaken avbröts eftersom utvecklarna ville lägga alla sina ansträngningar på remaken för datorn. Remaken kommer att ge FFXI ett modernt utseende och göra det användarvänligt.
  • Final Fantasy XI Classic – En sektion av MMO-älskare som har några fantastiska minnen från den ursprungliga Final Fantasy XI, och de älskar att leva i nostalgin. På 2000-talet, när spelet släpptes, var saker helt annorlunda, och nu har de tagit en tre sextio vändning, så utvecklare kommer säkert att undvika den här situationen.
  • Slå ihop både Final Fantasy XI och Final Fantasy XIV till en prenumeration – Den här metoden experimenterar redan med några tidigare spel av samma genre, så det här kommer inte att vara nytt alls. Genom att inkludera båda spelen i ett abonnemang kommer utvecklare att tillåta spelare att växla mellan utan ansträngning och njuta av det bästa av två världar. Men det kräver vissa modifieringar; främst måste de ta bort onlinespelgränssnittet eftersom det fungerar som en barriär för att stoppa nya spelare från att njuta av det gamla MMO.
  • Detalj – Utvecklare har lagt till nytt berättelseinnehåll till spelet under årens lopp, och det fick namnet Vortic Resurgence. Syftet var att ta livskvaliteten och karaktären i spelet till en helt ny nivå.

Detta är bara spekulationer och svarar inte på den verkliga frågan om var Square Enix kommer att ta vägen härifrån och framåt.

Det finns en annan riktning som Square Enix kan arbeta i genom att följa fotspåren från utvecklarna av Dragon quests, som delade de goda nyheterna med communityn att de arbetar på en offlineversion av spelet. MMOpixel kommer med officiella handelsmetoder för att hjälpa dig att undvika att bli avstängd från spelet för alla olagliga transaktioner.

Lämna ett svar

Annat Okategoriserat

det här är det här